Win Data Recovery Ücretsiz Veri Kurtarma Programı

Win Data Recovery Free Windows işletim sistemleri için kapsamlı ve freeware lisanslı bir veri kurtarma programıdır. Bu veri kurtarma programı geri dönüşüm kutusundan silinmiş, hard disk bozulmaları sonucu kaybolmuş, formatlanmış ya da hasar görmüş, virüs bulaşması sonucu silinmiş ve diğer sebeplerden kaybolmuş veriyi tarayarak kurtarabilmekte.

Win Data Recovery Free yazılımı ana dosya formatlarını tanımakta txt, exl, pdf, bmp, exe, html, jpg, avi, mp3, ve bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Veri kurtarma için bir tarama başlatıldığında öncelikli olarak yazılım tarama sonucu vererek ön izleme sağlıyor ve böylece kurtaracağınız dosyaları seçmenizi ve referans olmasını sağlıyor.

Win Data Recovery Free Program Özellikleri:

1.  Formatlanmış, silinmiş veya zarar görmüş hard disk bölümlerinden veri kurtarabilme

2.  Geri dönüşüm kutusunun boşaltılmasından sonra bile veri kurtarabilme

3.  Hard disk bozulmasından sonra veri kurtabilme

4. Kurtarma işleminden önce dosya ön izleme sağlaması

5. Otomatik olarak save&scan özelliği ile kurtarma sonucunu kaydetmesi

6. Salt okunur olması sebebiyle veriyi disklerin üzerine yazmaz ve tüm işlemler güven altındadır.

7. İşletim Sistemi Desteği: Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003 ve Windows Server 2000 (32 bit ve 64 bit versiyonları)

8. Dosya Sistemi Desteği: FAT16, FAT32, VFAT, NTFS ve NTFS5

Win Data Recovery Free Programını İndirin

İnternette en çok sansür uygulayan 10 ülke

1989 da Tim Berners-Lee, internetin bugünkü halini almasını sağlayan, HTML adlı Metin işaretleme dilini buldu. Bunu dünyaya sunmasındaki temel amaç, bilginin hypertext (zengin metin) dokümanları aracılığı ile özgürce paylaşılmasını sağlamak idi…

Geçen neredeyse 20 yıl boyunca hızla gelişen web, birçok ülkede amacına uygun kullanılsa da, bazı ülkelerde sekteye uğradı. ağda yer alan bilginin akışını kontrol etmek adına sansürlendi, erişme engellendi.

Aşağıda en çok tartışmaya yol açan ve internetini en fazla sansürleyen 10 ülke listeleniyor:

10 – Pakistan

2000 yılında internet’te sansür uygulamaya başlayan pakistanın asıl hedefi anti-islami içerikti. internet içeriğini bu şekilde konrol etmeyi beğenmiş olacaklar ki, zamanla sansür alanlarını da arttırmışlar.

9 – Myanmar

Myanmar, ağır insan hakları ihlalleri ile tanınan bir ülke. hal böyle olunca açık ve güvenilir bir internet beklenemiyor. Myanmar nüfusunun %1’i internet kullanıcısı ve onlar da sıkı bir gözetim altındalar.

8 – Yemen

Yemen hükümeti, genelde medyanın özgürlüğüne karşı ve onlar için internet de istisna olarak kabul edilmiyor. internet ve medyadaki siyasal ve sosyal çıkışlar her zaman hükümetin radarının altında.

7 – Kuzey Kore

Herhangi bir şekilde hiçbir bağımsız medyaya sahip olmayan kuzey kore, zamanımızda gerçekten zor bir görevi başardı ve ülke sınırlarının dışından gelen yabancı kaynaklı interneti kökten sansürledi.

6 – Suriye

Hükümet, pornografik içerikli web sitelerini ve siyasal açıdan hassas bilgileri otomatik olarak engellediğini itiraf ediyor. fakat dünyadan birçok gazeteci, suriye’de uygulanan sansürün çok daha vahim bir boyutta olduğunu düşünüyor.

5 – Küba

Küba’nın durumu aslında diğerlerinden biraz farklı. az çok biliyorsak oradaki internet’in de ağır şekilde sansürlendiğini tahmin etmekte zorlanmayız. Durumlarını farklı kılan ise halkın, yıllardır süregelen, yasaklanan malzemeye erişim karşılığında uygulanan cezalardan korkması üzerine, internet’teki yasaklı yerlere erişmeyi dahi denememesi. nemelazım bu siteye baktığımı devlet görürse başıma bir bela açılır diye düşünenlerin kendi kendilerine uyguladıkları bir nevi otosansür.

4 – Birleşik Arap Emirlikleri

Ortadoğu’nun en fazla internet kullanımına sahip ülkelerinden biri olan bu ülke, bu duruma rağmen internetteki bilgi akışını sıkı bir şekilde kontrol ediyor. herhangi bir şekilde ülkenin siyasal, ahlaki veya dinsel değerlerine karşı çıkan, web sitelerindeki bilgi ve fikirlere ulaşım engelleniyor.

3 – Suudi Arabistan

Diğer arap ülkelerine nazaran uzun yıllar sonra internetle tanışan Suudi Arabistan’da, bu gecikmenin sebebi internetin nasıl kontrol edileceğinin henüz bilinmemesiydi. bugün karmaşık bir sansür sistemine sahip olan ülke, yasaları veya islami değerleri bozan websitelerine erişimi engelliyor.

2 – İran

İran’da internet sansürü, birkaç yıl önce başladı. ve onlar bugün, internet’ini en verimle sansürleyen ülkelerden biri konumunda. hedefleri ise çok büyük: Bütün, islami olmayan web sitelerini engelleyerek muhtemelen İran’ı, dünyanın en fazla internet sansürüne sahip ülkesi yapmak.

1 – Çin

Çin, great firewall of china adlı bir ağ kullanmakta. bu ağ, rejimi korumak adına, hem çin’den dışarıya hem de dışardan çin’e doğru internet akışını kontrol eden, yasaklanan sitelere erişimi engelleyen ve yasak kelimeler kullanıldığı an bağlantıyı kesip bilgi akışını engelleyen bir sansür ağı. yani durum gayet açık. hatta google, Çin tarafından kullanılmak üzere, arama motorunun sansürlü bir uyarlamasını yaparak işbirliği yapması için zorlanmış.

-ALINTIDIR-

CurrPorts

CurrPorts bilgisayarınızda açık olan TCP/IP UDP portlarını gösteren bir yazılımdır. Her bir port için bir liste oluşturup o portu hangi programın kullandığını da gösterir. Sadece programı isim olarak değil programın hangi dizinde olduğunu, ve hakkındaki bilgileri de gösterir. (ürün ismi, dosya özellikleri vs. vs. vs.)

Bunlara ek olarak CurrPorts istemediğiniz portları, istemediğiniz işlemleri de kapatabiliyor ve TCP/UDP bilgilerini HTML ve/veya XML dosyası olarak kaydedebiliyor. CurrPorts açık olan şüpheli port ve programları pembe renk ile işaretleyebiliyor.

—————————————–

CurrPorts displays the list of all currently opened TCP/IP and UDP ports on your local computer. For each port in the list, information about the process that opened the port is also displayed, including the process name, full path of the process, version information of the process (product name, file description, and so on), the time that the process was created, and the user that created it.

In addition, CurrPorts allows you to close unwanted TCP connections, kill the process that opened the ports, and save the TCP/UDP ports information to HTML file , XML file, or to tab-delimited text file.

CurrPorts also automatically mark with pink color suspicious TCP/UDP ports owned by unidentified applications (Applications without version information and icons).

Download: http://www.portablefreeware.com/?id=83&ts=1228320392