Mozilla Firefox her ne kadar gelişmiş şifre yönetimi sağlasa da Firefox içersindeki şifreleri dışarı aktarmamıza olanak sağlamıyor. Ancak Password Exporter eklentisini Firefox üzerine kurduğunuzda şifrelerinizi CSV veya XML formatında dışarı aktarabiliyor. Böylece dışarıya aktardığınız şifrelerinizi başka bir bilgisayara veya tarayıcıya aktabiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gerekn nokta dışarı aktarım sırasında elde ettiğiniz dosyaları kalıcı olarak silmeyi unutmamanız kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda şifrelerinize ait hesapları bir daha kullanmamak üzere kaybedebilirsiniz.
Tag: Browser
Google Chrome’a RSS desteği kazandırın
Google’ın tarayıcısı Chrome kısa sürede beğeni kazanmış olsa da, halen önemli eksiklere sahip. Bu eksiklerin başında ise, hiç kuşkusuz RSS desteği geliyor.
Google Chrome’a RSS desteğini eklememiş olabilir; ama bu durum Chrome ile RSS’leri takip edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Sadece birkaç küçük adımda siz de Chrome’a RSS desteği ekleyebilirsiniz.
Öncelikle bu adrese tıklayın. Açılan sayfada Auto detect-RSS bağlantısını göreceksiniz. Bu bağlantıya sol fare tuşuyla tıklayın; tuşu bırakmadan bağlantıyı araç çubuğundaki Diğer yer imleri bölümüne sürükleyin ve tuşu bırakın. Bu sayede yer imlerine Auto detect-RSS isimli bir satır eklemiş olacaksınız.
Şimdi sıra geldi RSS’leri nasıl takip edeceğinize. Örnek olarak CHIP Online’ın RSS’lerine göz atalım: CHIP Online tarayıcınızda açıkken Diğer yer imleri’ne tıklayın ve Auto detect-RSS bağlantısını seçin. Kısa bir yüklemenin ardından CHIP Online RSS’ine ulaşacaksınız…
CHIP Online RSS’lerinin görüntülendiği ekranın adresi “http://feeds.ramisp.org/preview.php?utf=y&src=http://servis.chip.com.tr/chiponline.xml” gibi bir adres olacak. Son adımda bu adresi de yer imlerine eklemeniz gerekiyor. Adres çubuğunun başındaki yıldız simgesine tıklayın ve açılan küçük kutuya, örneğin “CHIP Online RSS” adını girin. Hemen altındaki Klasör menüsünden de Başka bir klasör seçin’e tıklayın. Yeni bir pencere açılacak. Yeni klasör düğmesine basın, açılan yeni klasöre RSS adını verin ve Tamam’a basın. Böylece CHIP Online RSS’lerini RSS klasörüne eklemiş oldunuz. Bundan sonra dilediğiniz zaman RSS klasöründeki CHIP Online RSS bağlantısına tıklayabilir ve RSS’leri takip edebilirsiniz.
Unutmayın; bu işlemi RSS desteği sunan her site için uygulamanız mümkün. Aynı şekilde siteyi açıp Auto-detect RSS bağlantısına tıklayacak ve açılan sayfayı RSS klasörüne ekleyeceksiniz. Bu şekilde Chrome ile RSS takibi yapmaya hemen başlayabilirsiniz.
Kaynak: http://www.chip.com.tr
Bu Eklentiye Dikkat!
Mozilla Firefox kullanıcılarının şu sıralarda eklenti klasörünü gözden geçirmesinde fayda var. Zira finansal bilgileri çalan bir trojan atakta.
Online banka şubeleri veya PayPal gibi diğer ödeme sistemlerine Firefox ile giriş yaparken dikkatli olun. Zira yeni yayılan bir trojan, kullanıcı adı ve parolanızı Rusya’da bulunan bir sunucuya aktarıyor. Firefox’un popüler eklenti paketlerinden Greasemonkey olarak kendini sisteme tanıtan kötücül yazılım, Firefox açıldığında devreye giriyor ve Javascript sayesinde birçok siteden bilgilerinizi aşırabiliyor. Eğer Firefox’a Greasemonkey eklemediyseniz, Mozilla Firefox’un Add-on klasörüne girip bu isimde bir eklenti olup olmadığına bakmanızda ve kullandığınız anti virüs yazılımını sürekli güncel tutmanızda fayda var.
Kaynak: http://shiftdelete.net/bu-eklentiye-dikkat-7273.html
Internet Explorer’ a şifre koyma…
Internet Explorer tarayıcısını açıp
Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Etkinleştir > Genel > Parola Oluştur
yolunu izleyip Internet Explorer için şifre atayabilirsiniz.
Bilgisayarcıların sıkça kullandığı kısaltmalar/terimler – 1
ACPI – “Advanced Configuration and Power Interface” – PC’ lerde yeni nesil DOS tabanlı güç idaresi için yazılmış yazılım. ACPI, eski Intel APM (Advanced Power Management) yazılımının yerine geçmiştir. ACPI, sadece bilgisayar aktif değilken zaman ayarlamalarını yapmaktan öte, güç kullanımını dinamik olarak gösterir ve gücü bağlantılı olarak kullanır. ACPI kontrolü PC’ nizin BIOS’ undadır.
Active matrix display – Bugünün çoğu laptop – dizüstü bilgisayarlarının ekranı böyledir.Actif matriks teknolojisinin “pasif matriks” den farkı ekranın kendisini daha sık bir şekilde tazelemesidir. Böylece resim kalitesi ve bakış açıları artar. Continue reading “Bilgisayarcıların sıkça kullandığı kısaltmalar/terimler – 1”